Naslovnica / Vijesti i obavijesti / Zagorski vodovod obilježio je svjetski dan voda 22.03. 2017. Sa osnovnoškolcima na Izvorištu Lobor i Vodospremi Zabok
23
ožu

Zagorski vodovod obilježio je svjetski dan voda 22.03. 2017. Sa osnovnoškolcima na Izvorištu Lobor i Vodospremi Zabok

23.03.2017

  • Podijeli:

Kao i svake godine, Zagorski vodovod d.o.o., Zabok, kao javni isporučitelj vodnih usluga, obilježio je Svjetski dan voda, dana  22.03.2017. godine. Ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana voda, učenici osnovnih škola iz Zaboka  i Zlatara, posjetili su Izvorište Lobor i Vodospremu Zabok, u vlasništvu Zagorskog vodovoda d.o.o., kako bi naučili nešto više o vodi i važnosti očuvanja vode kao  najvažnijeg prirodnog resursa.  

Obilježavanje Svjetskog dana voda je međunarodni običaj kojim se želi skrenuti pozornost na probleme vezane uz očuvanje vode i vodnih resursa, te se svake godine obilježava uz drugi moto.

Glavni moto ovogodišnjeg Svjetskog dana voda  je  „Otpadna voda“  s ciljem podizanja svijesti o smanjenju količina otpadnih voda i važnosti ponovne uporabe pročišćenih otpadnih voda.

Svi smo mi zagađivači vode, te pri svakoj uporabi vode proizvedemo otpadnu vodu koja završava u prirodi i na taj način onečišćuje okoliš. Otpadne vode su sve zagađenije, te je potreba za obradom otpadnih voda rastuća iz godine u godinu, jer nepročišćene završe u prirodi, zagađuju okoliš, a samim time onečišćuju izvore pitkom vodom. Pročišćene otpadne vode mogu se koristiti u razne svrhe, te se njihovim korištenjem mogu postići značajne dobrobiti za okoliš,  kao i uštedjeti pitka voda.

Naime, moramo biti svjesni da odgovarajućim prikupljanjem otpadnih voda, kao i ponovnom upotrebom pročišćenih otpadnih voda, doprinosimo očuvanju okoliša, štednji pitke vode, ali i zdravlju ljudi. 

Vodosprema Zabok 1
Vodosprema Zabok 1
Vodosprema Zabok 2
Vodosprema Zabok 2
Izvorište Lobor
Izvorište Lobor

   Radno vrijeme - radnim danom od 7:00 - 15:00 sati                             Rad s korisnicima (sala za korisnike) - radnim danom od 08:00 do 14:00 sati, sa dnevnom stankom  od 10:00 do 10:30 sati

Vrh