Naslovnica / Vijesti i obavijesti / Svečano otvorenje Vodospreme Zabok
02
vlj

Svečano otvorenje Vodospreme Zabok

02.02.2017

  • Podijeli:

Dana, 01.02.2017. godine, održano je svečano otvorenje novoizgrađene vodospreme na Popovom bregu u Zaboku, a kojem su prisustvovali pomoćnica ministra energetike i zaštite okoliša Elizabeta Kos, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, saborski zastupnik Žarko Tušek, direktor Zagorskog vodovoda d.o.o. Mario Mihovilić, te gradonačelnici i načelnici jedinica lokalne samouprave Krapinsko-zagorske županije.

 

Vrijednost investicije, odnosno izgradnja i sanacija vodospreme, iznosila je ukupno 19.910.000,00 kuna.

Projekt je izradio Institut IGH d.d. Zagreb, dok je glavni izvođač radova bila Vodotehnika d.d. Zagreb, a podizvođači Kamgrad d.o.o. Zagreb i Elektrocentar Petek d.o.o. Ivanić Grad.

 

U sklopu objekta izgrađen je  novi vodospremnik, rekonstruiran i obnovljen  postojeći vodospremnik, te objekt sadrži prostorije nadzorno upravljačkog sustava s pripadajućom opremom, prostor budućeg laboratorija vode za ljudsku potrošnju i budućeg laboratorija otpadne vode, ured voditelja laboratorija, hidroforska stanica i prateće pomoćne prostorije.

 

Realizacijom projekta, odnosno izgradnjom vodospreme, poboljšan je postojeći vodoopskrbni sustav Zagorskog vodovoda d.o.o na način da je omogućen učinkovitiji transport vode na području Zaboka i Velikog Trgovišća, omogućeno korištenje vode iz izvorišta Lobor, a istodobno je moguć i obrnuti transport vode iz Izvorišta Šibice.

 

Pored samog objekta, u sklopu uređenja okoliša postavljeno je i spomen obilježje u znak sjećanja na kapelu sv. Helena.

otvaranje
otvaranje
Otvaranje 2
Otvaranje 2
Otvarnje 3
Otvarnje 3

   Radno vrijeme - radnim danom od 7:00 - 15:00 sati                             Rad s korisnicima (sala za korisnike) - radnim danom od 08:00 do 14:00 sati, sa dnevnom stankom  od 10:00 do 10:30 sati

Vrh